VIDEO: Nejlepší bezdrátové reproduktory a jak je vybírat? [TEST 2024]

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to bezdrátový reproduktor JBL Charge 5. Tento reproduktor nabízí jeden z nejlepších poměrů ceny a kvality. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jaký bezdrátový reproduktor vybrat, s JBL Charge 5 nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších bezdrátových reproduktorech.

  • Jako pátý se umístil bezdrátový reproduktor Marshall Emberton II, který vyniká svou dlouhou výdrží. 
  • Na čtvrtém místě skončil reproduktor JBL Clip 4 jakožto ideální parťák na cesty. 
  • Jako třetí se umístil reproduktor Niceboy Raze 3 Atom jako nejlepší volba do 500 Kč. 
  • A druhý a naprosto nejlepší, pokud nekoukáte na peníze, je JBL Boombox 3.
  • Já bych vám nejvíce doporučil první místo: JBL Charge 5, protože nabízí perfektní poměr ceny a kvality.
Bezdrátové Reproduktory

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší bezdrátové reproduktory a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomhle článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho bezdrátový reproduktor vybírat a na co se u výběru zaměřit. Pokud tedy zrovna vybíráte bezdrátový reproduktor, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat bezdrátový reproduktor

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně bezdrátový reproduktor vlastně vybrat.

  • Nejprve si ujasněte, kde chcete primárně reproduktor využívat.
  • Pokud si budete hudbu pouštět převážně v interiéru a reproduktor vám bude stát na polici, nemusíte se příliš zaobírat velikostí a váhou, ale o to více vám bude patrně záležet na designu.
  • Jestliže ale hledáte reproduktor, který chcete brát na party nebo na výlety, pak budete hledat nejspíš menší a lehký model.
  • V tomto případě se vyplatí brát v potaz také otázku odolnosti.
  • Některé reproduktory jsou uzpůsobené tak, aby zvládaly odolat prachu i polití vodou.
  • Zvažte také otázku připojení. Standardem je Bluetooth připojení, ale hodit se může i WiFi nebo NFC.
  • Důležitou roli hraje i výdrž baterie. Ta se pohybuje od několika hodin až po desítky, což může opět především na cestách přijít vhod.
  • Zajímat vás bude pochopitelně i kvalita zvuku.
  • Obecně a hodně zjednodušeně lze říct, že u větších a těžších reproduktorů bývá zvuk lepší než u malých kapesních variant.
  • A v neposlední řadě vezměte v potaz i doplňkové funkce.
  • Na oslavách oceníte možnost připojení mikrofonu, některé reproduktory naladí i radiové stanice, další fungují i jako powerbanka.  

Nejlepší bezdrátové reproduktory

Teď už ale pojďme zpět k našemu žebříčku nejlepších bezdrátových reproduktorů.

5) Marshall Emberton II

Bezdrátový reproduktor s nejdelší výdrží

Páté místo mého srovnání patří reproduktoru Marshall Emberton II, který vyniká především po stránce výdrže. Hrát dokáže až neuvěřitelných 30 hodin v kuse, a to je za cenu okolo 4 500 Kč takřka bezkonkurenční výkon. Nabijete jej kompletně už za 3 hodiny, což je také slušná rychlost. Váží něco okolo 700 g, takže nebude problém jej vzít kamkoliv s sebou. A oceníte i odolnost proti vodě a prachu.

Disponuje technologií True Stereophonic, která se stará o prostorový a čistý zvuk venku i vevnitř. A v neposlední řadě musím upozornit i na výjimečný design, který připomíná stylové retro přehrávače. Jak se dá očekávat, v recenzích lidé chválí nejvíce právě oslnivou výdrž, ale oceňují i kvalitu zvuku a celkové zpracování.

4) JBL Clip 4

Nejlepší bezdrátový reproduktor na cesty

Pokud hledáte ideálního hracího parťáka na každý váš výlet za dobrodružstvím, může to být JBL Clip 4, čtvrté místo mého srovnání. Jeho cenovka se pohybuje okolo více než příznivých 1200 Kč a výkon má s ohledem na toto číslo velmi slušný. Váží jen 239 g a disponuje zabudovanou karabinou, takže jej jednoduše připnete na batoh nebo třeba pásek a můžete vyrazit. Hrát zvládne až 10 hodin na jedno nabití.

Poradí si s prachem i vodou, takže ani návštěva pláže pro něj nebude problém. S jakýmkoliv dalším zařízením jej snadno propojíte přes Bluetooth a pak už se stačí jen zaposlouchat do bohaté a plynulé hudby. Což potvrzují i spokojení kupující, kteří v recenzích projevují někdy až překvapení nad tím, jak malý reproduktor dokáže produkovat tak kvalitní zvuk.

3) Niceboy Raze 3 Atom

Nejlepší reproduktor do 500 Kč

Třetí místo mého srovnání, Niceboy Raze 3 Atom, je odpovědí na otázku, zda se dá i do 500 Kč pořídit slušný reproduktor. Pokud nebudete čekat zázraky, tak vás tento model nezklame. Hraje i 10 hodin na jedno nabití a praktický je i díky své váze necelých 400 g.

Hudbu můžete přehrávat přes Bluetooth, ale i z SD karty nebo skrz USB a někteří ocení třeba i rádio. A funguje i pro handsfree vyřizování hovorů. Nezaostává ani po stránce odolnosti, kdy zvládne i lehký déšť. Pokud vás zajímá samotný zvuk, i s tím jsou lidé, soudě podle recenzí, spokojení a označují jej vzhledem k ceně a velikosti reproduktoru za skvělý.

2) JBL Boombox 3

Nejlepší reproduktor pro náročné

Stříbrná příčka žebříčku patří reproduktoru JBL Boombox 3. Jeho cena se pohybuje okolo 10 000 Kč a doporučil bych ho všem, kdo nechtějí dělat kompromisy v kvalitě zvuku ani dalších vlastnostech. Pokud pomineme fakt, že vzhledem ke své hmotnosti 6700 g se příliš nehodí na cesty, je těžké u něj hledat nedostatky.

Hrát vám vydrží až 24 hodin v kuse, zvládá jakékoliv počasí a funkce PartyBoost umožňuje propojení více reproduktorů pro ozvučení každé velké party. Důraz je ale samozřejmě kladen především na kvalitu zvuku, kterou zajišťují třípásmové reproduktory a i při vysoké hlasitosti se můžete těšit na parádní zážitek. Jak uvádějí kupující v recenzích, investovaných peněz v tomto případě určitě nebudete litovat.

1) JBL Charge 5

Nejlepší poměr cena/výkon

První místo mého žebříčku patří reproduktoru JBL Charge 5, který zaujme vyváženým poměrem výkonu a ceny, která se pohybuje lehce přes 3000 Kč, ale také vysokou popularitou mezi kupujícími. Ta mu vynesla dokonce ocenění Produkt roku. A pro důvody nemusíme chodit daleko. Váží necelé 1 kg, což z něj stále dělá i vhodný model na cestování, navíc k tomu připočítejme výdrž hraní, která činí 20 hodin. Je stylový, voděodolný, využít jej můžete i jako powerbanku a můžete jej propojit i s dalšími repráky.

A pokud jde o zvuk, dva basové zářiče a vylepšený měnič slibují více než vysokou kvalitu. Pokud si stále nebudete jistí, jestli bude tím pravým zrovna pro vás, projděte si desítky recenzí uživatelů. V nich najdete takřka samou chválu, a to na zvuk, zpracování i odolnost.

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář