Můj výběr 5 nejlepších powerbank a jak je vybrat? – srovnání 2024

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to powerbanku Swissten BLACK CORE SLIM. Tato powerbanka je oblíbenou a univerzální volbou za stále slušnou cenu. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jakou powerbanku vybrat, se Swissten BLACK CORE SLIM nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších powerbankách.

  • Jako pátý se umístil model LAMAX Journey jako nejlepší solární powerbanka.
  • Na čtvrtém místě skončil model Swissten All in One jakožto parádní volba pro bezdrátové nabíjení.
  • Jako třetí se umístila powerbanka ADATA díky skvělému poměru výkonu a ceny.
  • A druhý a naprosto nejlepší, pokud chcete co největší kapacitu, je model XO Design PR160.
  • Já bych vám nejvíce doporučil první místo: powerbanku Swissten BLACK CORE SLIM, která je univerzální a oblíbenou volbou za dobrou cenu.
Powerbanka

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší powerbanky a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomto článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho powerbanku vybírat a na co se u výběru zaměřit.

Pokud tedy zrovna vybíráte powerbanku, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat powerbanku

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně powerbanku vlastně vybrat.

  • Nejprve si ujasněte, jaká zařízení, kde a jak často budete s powerbankou nejčastěji nabíjet. To vám výrazně pomůže s dalším rozhodováním.
  • Hned potom si vyberte optimální kapacitu powerbanky, která udává, kolik energie může poskytnout. Pro jedno nabití telefonu bude dostatečná i kapacita 5000 mAh, ty nejvýkonnější powerbanky ale mají kapacity nad 30 000 mAh a hodí se tak i pro napájení notebooků nebo větší skupiny lidí.
  • Je ale dobré vědět, že reálná kapacita je ve skutečnosti o něco nižší než ta udávaná, protože během přenosu a při vybíjení powerbanky dochází ke ztrátám. Raději proto vybírejte modely s určitou rezervou. Zároveň ale pamatujte, že větší kapacita také znamená větší cenu, váhu a rozměry powerbanky, což může být třeba na cestách poněkud nepraktické.
  • Abyste mohli nabíjet různá zařízení, musí tomu odpovídat konektory. Roli hraje jejich typ i počet, díky čemuž lze případně napájet i více zařízení současně.
  • Pozornost věnujte také výstupnímu proudu, který udává, jak rychlé napájení bude. Hledejte proto u jednotlivých modelů hodnoty 1A až 5A, kdy 1A značí nejpomalejší nabíjení.
  • A v neposlední řadě můžete narazit i na powerbanky s nejrůznějšími vychytávkami, jako je rychlonabíjení, bezdrátové či solární nabíjení nebo IP krytí vhodné do terénu.

5) LAMAX Journey 12000 mAh

Nejlepší solární powerbanka

Páté místo žebříčku patří solární powerbance Lamax Journey s cenou zhruba 900 Kč, která bude tím nejlepším společníkem na všechny vaše cesty. Zvládne nabíjet i tři zařízení naráz, funguje také jako svítilna a nechybí jí funkce rychlého nebo bezdrátového napájení. 

Její kapacita je 12000 mAh, což sice není úplně největší číslo, ale díky solárnímu panelu, kdy stačí powerbanku jen položit na sluníčko a čekat na nabití, vás to zrovna trápit nemusí. O její vhodnosti do terénu vypovídá i voděodolnost IP65 nebo praktická karabina na uchycení například k batohu. 

Powerbanku si chválí především nadšení cestovatelé, kterým dává dostatečnou svobodu, oceňují rychlé nabíjení i povedený design.

4) Swissten All in One 10000 mAh

Nejlepší pro bezdrátové nabíjení

Jestliže od své powerbanky chcete především co největší praktičnost, možná vás potěší čtvrté místo žebříčku, powerbanka Swissten All in One. Pořídíte si ji za necelých 800 Kč, je tenká, lehká a zvládá bezdrátové napájení, takže odpadá i nošení kabelu. 

Vedle toho disponuje technologií Quick Charge 3.0, takže nabíjí velmi rychle a už za půl hodiny může být váš telefon na 50 % baterie. Umí ale nabít i další drobnou elektroniku, použít k tomu můžete micro USB, USB-C i Lightning kabely. 

Jen si musíte vystačit s trochu menší kapacitou. 10 000 mAh ale bude spoustě méně náročným uživatelům stačit. To potvrzuje i množství pochvalných recenzí, v nichž zákazníci oceňují rychlost, ukazatel kapacity i nízkou hmotnost.

3) ADATA P20000QCD

Nejlepší pro nenáročné

Chcete co nejjednodušší model za co nejlepší cenu? Pak je tu trojka srovnání, powerbanka Adata za zhruba 500 Kč. Nečekejte žádné moderní vychytávky ani nepřekonatelnou kapacitu nebo super kompaktní rozměry, ale základní funkce, které však spoustě zákazníků naprosto stačí. 

Kapacita 20 000 mAh už chvíli vydrží, stav energie powerbanky uvidíte na displeji. Tři porty umožňují napájení až tří zařízení současně, maximální výstupní proud 3A také není špatný. Nechybí ani chytrý vnitřní okruh, který zabraňuje přebíjení nebo přehřívání. 

Nic zásadního vám tedy chybět nebude, počítejte jen s o trochu větší vahou, jak upozorňují někteří kupující. Jinak jsou ale s výkonem powerbanky spokojení, oceňují kvalitu zpracování i to, že drží svou kapacitu.

2) XO Design PR160 80000mAh

Největší kapacita

Stříbrnou příčku obsadila powerbanka XO Design, která je suverénním vítězem v oblasti kapacity a potěší tak i ty nejnáročnější. Pořídíte si ji za zhruba 1800 Kč a dostanete přístroj s kapacitou úctyhodných 80 000 mAh. 

Nabijete si tak pohodlně nejen telefon, ale i notebook nebo reproduktory kdykoliv a kdekoliv. Výstupní proud 4,5 A navíc slibuje více než slušnou rychlost nabíjení a 6 portů je zárukou toho, že bude powerbanka kompaktní s každým zařízením. 

Chybět nemůže displej s ukazatelem stavu baterie ani poutko pro přenášení. Jen vzhledem k velkému výkonu počítejte s něco větší hmotností.

1) Swissten BLACK CORE SLIM POWER BANK 30000 mAh

Výběr redakce: univerzální model za slušnou cenu

Na první místo jsem posadil powerbanku Swissten Black Core Slim, která je podle mě i mnohých uživatelů univerzálním modelem skoro pro každého a se stále skvělou cenou k tomu. 

Vaše může být zhruba za 1300 Kč, potěší kapacitou 30 000 mAh, rychlým nabíjením díky 3A výstupu a 5 porty. Nabijete s ní tak vše od hodinek po notebooky. Nechybí ani technologie pro super rychlé napájení Quick Charge nebo Power Delivery, kdy se váš telefon už za 30 minut dostane na 50 % baterie. 

Stav baterie powerbanky můžete sledovat na displeji a váha zhruba 500 g bude stále příjemná i na přenášení. Není tak divu, že jde o favorita spousty zákazníků. Jsou nadšeni z výdrže powerbanky, kapacity i příznivé ceny.

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář