Můj výběr 5 nejlepších topinkovačů a jak je vybrat? – srovnání 2024

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to topinkovač Catler TS 4014. Tento topinkovač nabízí nejen skvělou kvalitu a promakané funkce, ale i dobrou cenu. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jaký topinkovač vybrat, s Catler TS 4014 nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších topinkovačích.

Topinkovace

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší topinkovače a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomto článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho topinkovač vybírat a na co se u výběru zaměřit.

Pokud tedy zrovna vybíráte topinkovač, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat topinkovač

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně topinkovač vlastně vybrat.

  • Zásadní roli zde hraje velikost. Většina topinkovačů je designována tak, aby vám připravila dvě topinky najednou, což bude vyhovovat jednotlivcům nebo párům. Početnější rodiny ale budou spíše hledat mezi přístroji, které zvládnou alespoň 4 topinky naráz.
  • Od toho by se měl odvíjet i příkon, který odráží to, jak rychle bude topinkovač pracovat. Modely s příkonem okolo 1000 W už slibují slušný výkon a topinku vám připraví zhruba za 2 nebo 3 minuty. U modelů s větší kapacitou by měl být tento příkon samozřejmostí.
  • Dívejte se také na materiál. Základní modely mají povrchovou úpravu z plastu, jsou nejlevnější, ale zároveň také nejnáchylnější k poškození. Odolnější jsou topinkovače z kovu. Některé modely jsou z nerezu, který ale není nejpraktičtější z hlediska údržby a často na něm zůstávají otisky prstů. Kov s lakovanou úpravou je oblíbený především proto, že si můžete často vybírat z velkého množství barevných variant. Časem ale i u něj může dojít k poškození povrchu, například rezivění.
  • Velkou pozornost se vyplatí věnovat i funkcím, které přístroj nabízí. Možná si vystačíte s těmi základními, jako je funkce stop a nastavení stupně opečení, ale mnohé topinkovače toho umí mnohem víc. Některé mají funkci rozmrazování nebo speciální nástavec, který lze umístit nad rošt přístroje a rozpéct s jeho pomocí třeba rohlík nebo bagetu.
  • Hodí se také automatické centrování pečiva, díky čemuž se bude topinka opékat rovnoměrně, nebo udržování teploty. Z hlediska údržby pak oceníte vyjímatelnou misku na drobky. U propracovanějších modelů pak můžete celý proces sledovat na displeji.

Průzkum trhu a vybírání těch nejdůležitějších střípků informací pro výběr produktu či služby: to je naše! Naši redaktoři tráví nad průzkumem článku desítky hodin a celá naše redakce se řídí naším redakčním kodexem

5) De'Longhi Icona CTO 2003.BK

Designový kousek

Bude vám topinkovač stát přímo na lince a vedle funkcí vás tak zajímá i design? Pak by vás mohlo oslovit páté místo mého srovnání, na kterém se umístil stylový topinkovač De’Longhi Icona. Pořídíte si ho za zhruba 1500 Kč a vyniká retro a elegantním designem s matným nerezovým povrchem a barevným provedením. 

Je určený k přípravě dvou topinek najednou a k tomu mu nechybí mřížka pro opékání dalšího pečiva. Má slušný příkon 900 W a spoustu možností nastavení. Opékání jen z jedné strany, rozmrazování, funkce ohřevu nebo 6 stupňů opečení, to všechno tu najdete. 

S údržbou pomůže vyjímatelný tác na drobky a abyste se nespálili, je tu funkce extra vysunutí pro malé kousky pečiva. Vedle vzhledu a možnosti sladění s dalšími přístroji v kuchyni lidé v recenzích oceňují také snadné ovládání a spoustu funkcí.

4) Lauben 4 Slice Toaster 1500BC

Nejlepší pro velké domácnosti

Číslo čtyři mého srovnání, topinkovač Lauben 4 Slice, ocení všechny velké domácnosti. Za cenu zhruba 1500 Kč totiž dostanou přístroj, který zvládá nejen opékání 4 topinek zároveň, ale díky příkonu 1500 W to umí i rychle. K tomu navíc disponuje i dvěma opékacími mřížkami, na kterých můžete ohřívat další pečivo. 

Vyberete si ze 6 stupňů opečení, nechybí funkce rozmrazování, ohřívání nebo dopékání. Topinkovač je vyroben z nerezové oceli a na kuchyňské lince určitě nebude dělat ostudu. Jeho údržbu pak usnadní vyjímatelné tácy na drobky, které jednoduše vysypete. Jeho provedení si chválí i lidé v recenzích, spolu s ním oceňují i jednoduché ovládání.

3) Sencor STS 2607BK

Nejlepší poměr cena/výkon

Pokud od topinkovače nepotřebujete nic víc než opečené kousky chleba, pak vás možná osloví třetí místo, na kterém se umístil model Sencor STS. Stojí zhruba 400 Kč a patří k velmi oblíbenému vybavení mnoha domácností. 

Připraví vám dvě topinky v sedmi různých stupních opečení, umí i rozmrazovat nebo opakovaně ohřívat a také automaticky centruje opékané pečivo. Žádné další vychytávky nebo funkce nečekejte, ale tento nezbytný základ může například pro občasné využívání nebo jednotlivce stačit. 

Příkon modelu je 750 W a součástí je i vyjímatelný tác na drobky usnadňující úklid. Lidé na něm v recenzích oceňují i skladnost a příjemný design a samozřejmě i příznivou cenu.

2) KitchenAid 5KMT4205ECA

Nejlepší pro náročné

Stříbrná medaile pomyslně putuje topinkovači KitchenAid, který svými funkcemi, propracováním a výkonem jen těžko hledá konkurenci. Jeho cena přesahuje 10 000 Kč a má toho opravdu hodně co nabídnout. 

Je vyroben z litiny a na výběr je několik barevných provedení, aby zapadl do každé kuchyně. Opeče 4 topinky naráz a výhodou je, že si každou stranu přístroje můžete nastavit samostatně. Má neuvěřitelný příkon 2500 W, umožňuje nastavení 7 stupňů opékání a obzvlášť si oblíbíte funkci auto sensor, kdy topinky udržuje teplé tak dlouho, jak je potřeba. 

Má široké otvory, takže mu nedělají problém ani větší kusy pečiva, nechybí mu mřížka na přípravu sendvičů s náplní a samozřejmě zvládá i opékání jen z jedné strany nebo rozmrazování. Lidé v recenzích jsou nadšení jak z jeho designu, tak i fungování.

1) Catler TS 4014

Výběr redakce: skvělá kvalita i funkce

Za vítěze srovnání jsem označil topinkovač Catler TS 4014, který mě i spousty dalších zákazníků přesvědčil svým kvalitním zpracováním, funkcemi a stále dobrou cenou okolo 1200 Kč. 

Jde o skladný a kompaktní topinkovač z nerezu určený pro přípravu dvou topinek. Má velmi slušný příkon až 1100 W, takže snídaně bude hotová raz dva. Umí rozmrazovat, ohřívat a k tomu mu nechybí mřížka na opékání pečiva. 

Automaticky upravuje polohu pečiva do středu pro rovnoměrné propečení a samozřejmě si můžete určit stupeň opečení. Nechybí tác pro vyjmutí drobků a hodit se může i funkce proti zaseknutí. Zákazníci ho v recenzích označují jako praktický, spolehlivý a líbí se jim i snadné nastavení a design.

Užitečné odkazy

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář