Můj výběr 5 nejlepších alkohol testerů a jak je vybrat? – srovnání 2024

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to alkohol tester AlcoForce Galaxy. Tento alkohol tester má univerzální využití a skvělé recenze kupujících. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jaký alkohol tester vybrat, s AlcoForce Galaxy nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších alkohol testerech.

  • Jako pátý se umístil Caos CA 20FP jako nejlepší volba pro firmy.
  • Na čtvrtém místě skončil model V-net AL 5500 jako nejlepší polovodičový tester.
  • Jako třetí se umístil Sencor SCA BA50FC, vítěz v poměru cena/výkon.
  • A druhý a naprosto nejlepší, pokud nekoukáte na peníze, je Dräger Alcotest 6000.
  • Já bych vám nejvíce doporučil první místo: tester AlcoForce Galaxy, který má univerzální využití a skvělé recenze.
Alkohol Tester

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší alkohol testery a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomto článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho alkohol tester vybírat a na co se u výběru zaměřit. 

Pokud tedy zrovna vybíráte alkohol tester, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat alkohol tester

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně alkohol tester vlastně vybrat.

  • Pro běžné využití se budete hned na začátku rozhodovat mezi polovodičovými a elektrochemickými testery. První typ je levnější na pořízení, ale zároveň také náročnější na napájení, vyžaduje častější kalibraci a především není tak přesný. Hodí se tak jen pro opravdu nenáročné uživatele.
  • Skoro ve všech ohledech ho překonávají elektrochemické testery, které jsou přesné, spolehlivé, měří rychle, nevyžadují tak častou kalibraci a navíc nejsou tolik náročné na energie. Jen stojí o něco více.
  • Dalším důležitým faktorem je přesnost, respektive hodnota odchylky. Levnější přístroje mohou mít odchylku 10 nebo dokonce 20 %, což značí nízkou spolehlivost. Na druhou stranu pro orientační měření může stačit. Ty nejlepší přístroje měří s odchylkou menší než 5 %.
  • S přesností souvisí i selektivita, tedy to, zda přístroj měří skutečně jen alkohol a nereaguje třeba na zubní pastu nebo žvýkačku, což může být problém polovodičových testerů. Vybírejte tak podle toho, při jakých příležitostech budete alkohol tester primárně využívat.
  • Roli při výběru může hrát i rychlost, a to jak samotného měření, tak i doby přípravy před prvním i každým dalším měřením. Rozdíly mohou být znatelné a pohybovat se i v řádech desítek vteřin, což už může mít vliv na uživatelský komfort. Svižněji obvykle pracují elektrochemické testery, které jsou schopné výsledky ukázat do 5 vteřin.
  • Pozornost věnujte také stabilitě přístroje. Ta udává, jak dlouho je přístroj schopný měřit skutečně přesně bez potřeby kalibrace. I v tomto případě si vedou lépe elektrochemické testery, které obvykle zvládnou i 12 měsíců bez kalibrace, polovodičové zhruba polovinu.
  • Přihlédněte také k rozsahu měření. Některé přístroje nejsou schopné naměřit 0, některé mohou končit už na 3 promilích. Některé testery pak disponují i funkcemi navíc, kdy si můžete hodnoty archivovat, přenášet je do počítače a podobně.

Průzkum trhu a vybírání těch nejdůležitějších střípků informací pro výběr produktu či služby: to je naše! Naši redaktoři tráví nad průzkumem článku desítky hodin a celá naše redakce se řídí naším redakčním kodexem

5) Caos CA 20FP

Nejlepší pro firemní použití

Jestliže sháníte alkohol tester do firmy, pak potřebujete vysokou přesnost, dostatečný rozsah měření a patrně i stále přijatelnou cenu. To všechno nabízí páté místo mého srovnání, model Caos CA 20FP. Stojí zhruba 3500 Kč a jde o opravdu rychlý přístroj s elektrochemickým senzorem, ideální k měření více osob. 

K tomu slouží dva módy, aktivní a pasivní, kdy při pasivním módu není potřeba náustek. Aktivní mód pak v případě zaznamenání alkoholu v dechu přinese přesné výsledky. Rozsah měření je od 0 do 4 ‰, přesnost více než slušných 5 %. Celé měření uvidíte na LCD displeji, přístroj disponuje také zvukovou a barevnou signalizací. 

Doba odezvy začíná už na 3 vteřinách, doba přípravy pak na 15 sekundách. Lidé si v recenzích vedle svižného měření chválí i jednoduché ovládání jedním tlačítkem a potvrzují jeho skvělou funkčnost i při častém používání.

4) V-net AL 5500

Nejlepší polovodičový tester

Čtyřka mého žebříčku, model V-net AL 5500, je tu pro všechny, kdo hledají z nejrůznějších důvodů polovodičový tester. Jde o u uživatelů velmi oblíbený model, za čímž stojí i jeho příznivá cena okolo 1300 Kč. 

Svými parametry tester zaujme spíše nenáročné zákazníky, ale pro příležitostné použití a orientační měření určitě není špatný. Tomu odpovídá rozsah měření od 0 do 4 ‰, 10% přesnost nebo 30vteřinová rychlost regenerace. Samotné výsledky ale dostanete už do 5 sekund, což rozhodně není špatné číslo. Pozor si však dejte na provozní teplotu, která začíná na 10 °C, což může někdy nadělat problémy.

 Počítejte také s nezbytnou kalibrací zhruba po 6 měsících používání. Na displeji přístroj prakticky ukazuje, kolik měření od poslední kalibrace proběhlo. Lidé si jeho fungování chválí, někteří v recenzích zmiňují dobrou přesnost a líbí se jim také rozumná cena.

3) Sencor SCA BA50FC

Nejlepší poměr cena/výkon

Jestliže hledáte přístroj s elektrochemickým senzorem za dobrou cenu, pak by vás mohlo oslovit třetí místo, model Sencor SCA. Stojí zhruba 1400 Kč a patří k testerům, po kterých zákazníci sahají nejčastěji. 

Důvodem může být jeho skladnost a nízká váha, praktické akumulátorové napájení, ale především přesné měření s maximální odchylkou do 0,08‰. I rozsah měření od 0 do 4 ‰ bude pro běžné účely zcela dostačující. Přístroj navíc funguje poměrně rychle a výsledky dostanete do 7 vteřin. Vysokou hodnotu alkoholu pak přístroj indikuje změnou barvy na displeji i zvukovým upozorněním. 

Někteří uživatelé možná ocení i to, že si přístroj ukládá posledních 20 měření. V recenzích si uživatelé chválí dobrou výdrž baterie, někteří také rychlost a přesnost přístroje, kterou mnozí z nich i ověřovali.

2) Dräger Alcotest 6000

Nejlepší pro profi využití

Stříbrná medaile pomyslně putuje přístroji Dräger Alcotest 6000, který vyniká takovými kvalitami, že jen těžko hledá konkurenci. O tom svědčí i fakt, že testery Dräger používá například i PČR. Tento model si pořídíte za zhruba 11 500 Kč a svými parametry vás přesvědčí, že každá investovaná koruna stojí za to. 

Už za 3 sekundy je připravený k použití, za další 3 vám ukáže přesný výsledek. Používat ho můžete v teplotním rozpětí od -5 °C do +50 °C, přístroj má navíc krytí IP54 a zvládne tak i náročné podmínky. Měří hodnoty od 0 do 5,25 ‰ a odchylka je pouhých 0,017 ‰. Výsledky uvidíte na displeji, nechybí ani zvuková signalizace. 

Model si pamatuje až 500 testů, vše navíc můžete sledovat i prostřednictvím mobilní aplikace. Tomuto přístroji zkrátka není co vytknout, což potvrzují i nadšená hodnocení zákazníků.

1) AlcoForce Galaxy

Výběr redakce: univerzální a kvalitní produkt

Vítězem srovnání se stává tester AlcoForce Galaxy, který se hodí pro běžné domácí používání i do firem, vyniká skvělými parametry a stále má i příznivou cenu okolo 2500 Kč. 

Zaujme už svým elegantním designem s přehledným displejem a kompaktními rozměry. Spolu s vahou 84 g to z něj dělá přístroj, který si s sebou vezmete kamkoliv. Je schopný měřit hodnoty od 0 do 4 promile, a to s odchylkou zhruba 0,06 ‰. Při naměření hodnoty vyšší než 0,2 promile se rozsvítí světelná signalizace. 

Poslední tři měření zůstávají v přístroji uložená. Funguje na klasické AAA baterie a kalibraci stačí provádět jednou ročně. Lidé si v recenzích pochvalují i rychlost měření, ověřenou přesnost a jednoduché ovládání.

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář