Můj výběr 5 nejlepších dětských chůviček a jak je vybrat? – srovnání 2024

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to dětskou chůvičku Philips Avent SCD731. Tato dětská chůvička nabízí spoustu výborných funkcí a navíc má skvělé hodnocení kupujících. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jakou dětskou chůvičku vybrat, s Philips Avent nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších dětských chůvičkách.

Detske Chuvicky

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší dětské chůvičky a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomto článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho dětskou chůvičku vybírat a na co se u výběru zaměřit. 

Pokud tedy zrovna vybíráte dětskou chůvičku, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat dětskou chůvičku

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně dětskou chůvičku vlastně vybrat.

  • Nejdříve ze všeho je dobré si ujasnit, kde a jakým způsobem plánujete chůvičku využívat. Následně můžete vybírat ze tří hlavních druhů. Tím prvním je audio chůvička, která přenáší pouze zvuk a je základním typem za dobrou cenu.
  • V nabídce jsou také videochůvičky, kdy je přijímač vybavený displejem, na kterém můžete dění v postýlce sledovat odkudkoliv. Za tyto modely si však připlatíte a obvykle také nemají takový dosah.
  • Třetím typem jsou pak smart chůvičky, u kterých jako přijímač funguje mobilní telefon s aplikací a mají tak velký dosah. Jste však závislí na připojení k internetu a podle některých nejsou tyto typy tolik spolehlivé.
  • Zajímat vás dále bude i způsob přenosu zvuku. Analogové chůvičky mají slušný dosah, ale snadněji zde dochází k rušení vlivem jiných zařízení. Hodí se tak spíše do méně zastavěných oblastí. Do bytů v panelácích jsou vhodnější digitální chůvičky.
  • Pokud jde o již zmínění dosah, obecně platí, že čím členitější prostor, tím by měl být dosah větší. Každá překážka, jako je strom či zeď, totiž dosah snižují. Pozor si dejte i na to, že jiný dosah bývá uváděn pro venkovní podmínky, jiný pro vnitřní.
  • Přihlédněte i ke způsobu napájení. Adaptér se hodí spíše pro domácí použití, při přenášení a cestování nejspíš oceníte běžné baterie.
  • Pozornost věnujte i konstrukci, která by měla být odolná vůči pádu. A v neposlední řadě se mohou hodit i nejrůznější speciální funkce, jako je noční vidění, oboustranný přenos zvuku, světlo, upozornění na ztrátu signálu či senzor teploty.

Průzkum trhu a vybírání těch nejdůležitějších střípků informací pro výběr produktu či služby: to je naše! Naši redaktoři tráví nad průzkumem článku desítky hodin a celá naše redakce se řídí naším redakčním kodexem

5) Babymoov Baby monitor Premium Care Digital Green

Chůvička s největším dosahem

Páté místo žebříčku patří audio chůvičce Babymoov, která vyniká z hlediska ohromného dosahu až 1400 m ve volném prostředí. Její cena sahá něco málo přes 2200 Kč a má i spoustu dalších velmi zajímavých a praktických funkcí. 

Patří k ní technologie Digital Green Technology, která snižuje úroveň rádiových vln, režim VOX šetřící energii nebo funkce Talk Back, kdy můžete díky obousměrnému přenosu na dítě mluvit. Na výběr jsou tu tři druhy upozornění na dětský pláč, a to zvukový, vizuální nebo vibrační. 

Bonusem je tu ukazatel teploty v místnosti nebo možnost připojení další dětské jednotky pro hlídání více dětí najednou. Lidé v recenzích potvrzují dlouhý dosah a uvádějí, že funguje i přes silné zdi.



4) TrueLife NannyCam H32

Nejlepší video chůvička

Pokud se poohlížíte po videochůvičce, zaměřte se na číslo čtyři mého žebříčku, kde najdete model TrueLife NannyCam H32. Jde o uživatelsky velmi oblíbený model s cenou zhruba 2200 Kč, díky němuž můžete dění v postýlce sledovat prostřednictvím barevného LCD displeje o velikosti 3,2 palců. 

V noci se automaticky aktivují červené LED diody, takže máte přehled i za tmy. Dosah chůvičky je uvnitř 100, venku 300 metrů. Pokud jde o další funkce, nechybí úsporná funkce VOX, integrovaný teploměr, obousměrný provoz nebo možnost spuštění 8 různých ukolébavek. 

Chůvička se nabíjí ze sítě, výhodou je však možnost USB dobíjení, takže se hodí i na cesty. Lidé v recenzích chůvičku označují za spolehlivou, oceňují kvalitní přenos obrazu, upozorňují jen na poměrně krátkou výdrž baterie.

3) TrueLife NannyTone VM3

Nejlepší poměr cena/výkon

Hledáte jednoduchý model za dobrou cenu? Pak je to trojka mého žebříčku, audio chůvička TrueLife NannyTone VM3. Stojí zhruba 1400 Kč a svými parametry bude méně náročným rodičům nejspíš plně dostačovat. 

Má dosah až 800 metrů ve venkovním a 300 metrů ve vnitřním prostředí. Disponuje obousměrným přenosem, takže na dítě můžete mluvit, zatímco se k němu přibližujete. Nechybí režim VOX, který aktivuje přístroj až při hluku a šetří tak baterii. Její výdrž ale není špatná ani při běžném provozu, a to až 7 hodin u rodičovské jednotky. Sami si můžete upravit citlivost přístroje. 

Využít můžete model také k přehrání ukolébavek nebo jako lampičku. Na LCD displeji pak můžete kontrolovat stav baterie nebo teplotu v místnosti. Lidé v recenzích oceňují praktickou velikost, možnost síťového napájení i slušnou výdrž.

2) Philips Avent SCD923/26 Chytrá video chůvička

Nejlepší smart chůvička

Na druhém místě se umístila chytrá chůvička Philips Avent SCD923 s cenou zhruba 6800 Kč, která vítězí v kategorii smart chůviček. Stačí přístroj propojit s aplikací Baby Monitor+ a budete mít kompletní přehled o dění v dětském pokoji. 

Vše můžete sledovat skrz Full HD s nočním viděním a digitálním zoomem, a to ve spojení s aplikací s neomezeným dosahem. V případě rodičovské jednotky je dosah 400 m ve venkovním prostředí. 

Nechybí tu funkce nočního světla, obousměrného přenosu, kontrola teploty nebo možnost přehrávání až 15 různých uklidňujících zvuků. Kupující si chválí také citlivost mikrofonu, výdrž baterie i snadné ovládání.

1) Philips Avent SCD731

Výběr redakce: promakaný model se spoustou funkcí

Na první místo jsem posadil chůvičku Philips Avent SCD731, klasický audio model se spoustou užitečných funkcí, dobrou cenou a výbornými recenzemi zákazníků. Stojí něco málo přes 4000 Kč a potěší perfektním zvukem díky technologii DECT, díky níž vám neuteče opravdu žádný ruch. 

Zároveň se také stará o to, aby přenos nerušily žádné další přístroje. Režim Smart Eco prodlužuje výdrž baterie, která v případě rodičovské jednotky vydrží až 18 hodin. Pokud jde o dosah, ve venkovním prostředí sahá k 330 m, v domácím k 50 metrům. 

Samozřejmostí je obousměrný přenos, hodit se bude noční režim, kdy budete na hluk upozorněni tiše pouze vibracemi. Pomůže vám i s uspáním dítěte, a to díky nočnímu světlu s hvězdami nebo ukolébavkám. Lidé v recenzích chválí kvalitu přenosu, snadnou přenositelnost i dlouhou dobu provozu.

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář