Můj výběr 5 nejlepších mrazniček a jak je vybrat? – srovnání 2024

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to mrazničku GORENJE FN4172CW. Tato mraznička je podle mě univerzální volbou takřka pro každého. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jakou mrazničku vybrat, s GORENJE nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších mrazničkách.

  • Jako pátá se umístila mraznička Gorenje FH30DCW, nejlepší pultový model.
  • Na čtvrtém místě skončila vestavná mraznička PHILCO PFN 1772 EBI.
  • Jako třetí se umístil model PHILCO PTF 862, vítěz poměru cena/výkon.
  • A druhý a naprosto nejlepší, pokud nekoukáte na peníze, je Bosch GSN58AWCV.
  • Já bych vám nejvíce doporučil první místo: mrazničku GORENJE FN4172CW jakožto univerzální volbu takřka pro každého.
Mraznicka

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší mrazničky a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomto článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho mrazničku vybírat a na co se u výběru zaměřit.

Pokud tedy zrovna vybíráte mrazničku, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat mrazničku

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně mrazničku vlastně vybrat.

  • Ze všeho nejdřív je dobré ujasnit si typ mrazničky. Vybírat budete mezi šuplíkovými mrazáky, které bývají někdy označovány jako skříňové. Jejich výhodou je, že do nich můžete potraviny přehledně uspořádat, nezabírají mnoho místa a jsou cenově dostupné.
  • Pokud ale potřebujete do mrazáku uložit velké množství potravin a ušetřit za energie, nabízí se pultové mrazáky. Zaberou logicky více místa a nejsou zrovna přehledné, ale pro velké rodiny mohou být vhodnou volbou.
  • S ohledem na vaše možnosti a požadovaný vzhled interiéru se pak můžete rozhodnout pro volně stojící, nebo vestavnou variantu mrazničky.
  • Co vás bude dále zajímat, je spotřeba energie. Výrazně vám napoví energetická třída uvedená na štítku, kdy A, v nejlepším případě doplněná o pluska, značí nejúspornější variantu.
  • Důležité je ale mít na paměti i to, že efektivněji pracují zaplněné mrazáky než ty poloprázdné, což může hrát ve finále u spotřeby také velkou roli.
  • Sledujte také údaj nazývaný mrazicí výkon, který udává počet kilogramů potravin, které mrazák zvládne zmrazit na teplotu −16 °C během 24 hodin.
  • Důležitým parametrem je i třída mrazení, která zase udává nejnižší teplotu, na kterou je mraznička schopná mrazit. Označuje se hvězdičkami a čím víc jich u daného modelu uvidíte, tím nižší teploty umí zařídit.
  • Při výpadku proudu může být důležitá akumulační doba. Udává totiž, jak dlouho je mrazák schopný i při vypnutí udržovat teplotu. Výkon po dobu alespoň 15 hodin je označován za takový zlatý střed.
  • A v neposlední řadě se zaměřte i na speciální funkce, které moderní mrazáky umí, jako je varovný signál při nesprávném zavření dvířek, funkce NoFrost, díky níž se nemusíte starat o odmrazování, funkce SuperFrost pro rychlé zmrazení nebo třeba výrobník ledu.

Průzkum trhu a vybírání těch nejdůležitějších střípků informací pro výběr produktu či služby: to je naše! Naši redaktoři tráví nad průzkumem článku desítky hodin a celá naše redakce se řídí naším redakčním kodexem

5) Gorenje FH30DCW

Nejlepší pultová mraznička

Páté místo žebříčku patří mrazničce Gorenje, která je podle mě nejlepší volbou, pokud hledáte pultový model. Má cenu okolo 10 000 Kč, velkorysý objem lehce přes 300 litrů a uvnitř prostor se dvěma košíky pro uložení i menších potravin. 

Její doménou je také nízká hlučnost pouze 39 dB a z praktického hlediska oceníte i kolečka pro snadnější manipulaci. Z funkcí přijde vhod FastFreeze pro rychlé zmrazení, hodit se může i bezpečnostní zámek, chybí snad jen varovný signál při nedovření. 

Energetická třída je v tomto případě D, mrazicí kapacita je 16 kg za 24 hodin a při výpadku proudu zvládne mraznička udržet potraviny v chladu až na 34 hodin. Lidé v recenzích potvrzují tichý chod, podle některých má také nízkou spotřebu elektřiny a někteří si chválí i dostatečné vnitřní osvětlení.

4) PHILCO PFN 1772 EBI

Nejlepší vestavná mraznička

Jestliže hledáte vestavnou variantu mrazničky, podívejte se na čtvrté místo srovnání, na které jsem dosadil model Philco PFN s cenou okolo 20 000 Kč. Jde o mrazničku šuplíkového typu pro snadné třídění potravin a vysokou přehlednost. Energetická třída je E, objem 197 litrů. 

Hlučnost je stále příjemných 40 dB, mrazicí výkon 9 kg za 24 hodin a z praktických funkcí nechybí NoFrost, SuperFreeze, automatické odmrazování nebo světelný alarm. Vybrat si můžete z pěti úrovní nastavení teplot podle svých potřeb, ovládání je elektronické. V recenzích lidé nejvíce oceňují nabízený dostatečně velký prostor a jednoduché a příjemné ovládání.

3) PHILCO PTF 862

Nejlepší poměr cena/výkon

Jestliže hledáte menší a jednoduchou mrazničku za dobrou cenu, zaměřte se na trojku srovnání, mrazák Philco PTF. Váš může být už za cenu do 5000 Kč a především menším domácnostem bude objem 88 litrů nejspíš plně dostačovat. 

Mraznička má praktické šuplíkové uspořádání, energetickou třídu E a mrazicí výkon 4 kg za 24 hodin. Akumulační doba je v tomto případě 15 hodin, což je naprosto dostatečné. Potěší nízká hlučnost mrazničky okolo 39 dB i možnost zaměnitelného otevírání dveří podle toho, jaká strana vám vyhovuje více. 

Žádné speciální funkce mraznička nenabízí, ale zkrátka plní to, co se od ní čeká. A tak se na ni dívají i lidé v recenzích, kteří si ji v naprosté většině pochvalují.

2) Bosch GSN58AWCV

Nejlepší pro náročné

Druhé místo patří mrazničce Bosch, která vyniká velkou spoustou různých moderních vychytávek i velkorysým objemem a nadchne tak i náročné zákazníky. Funkcím pak odpovídá i cena přesahující 22 000 Kč. Ale litovat nebudete. 

Mraznička nabízí 366 litrů prostoru, šuplíkové uspořádání a energetickou třídu C. Disponuje zásuvkou BigBox pro velké potraviny nebo IceTwisterem pro výrobu ledových kostek. Samozřejmostí je funkce NoFrost, rychlé mrazení nebo FreshSense pro zajištění stále optimální teploty. Hlučnost je nízká, pouze 38 dB. 

Pokud byste náhodou nedovřeli dveře mrazničky, ozve se bezpečnostní signál. Mrazicí výkon je skvělých 26 kg za 24 hodin, slabší je snad jen akumulační doba v případě poruchy, která je tu 13 hodin. Lidé jsou nadšeni také z nízké spotřeby a opravdu obrovského prostoru, který mraznička nabízí.

1) GORENJE FN4172CW

Výběr redakce: univerzální volba

První místo patří mrazničce Gorenje, která je podle mě univerzální volbou takřka pro každého. Stojí necelých 9000 Kč, nabízí skvělý objem 194 litrů a oblíbené šuplíkové uspořádání. Energetická třída je tu E a i hlučnost je spíše průměrná, 41 dB, ale stále nejde o nic dramatického. 

Systém NoFrost zamezuje tvorbě námrazy, nechybí zvukové upozornění na otevřené dveře, jen se budete muset obejít bez funkce rychlého zmrazení. Mrazicí výkon je dostatečných 9 kg za 24 hodin, při poruše vám udrží potraviny v chladu na zhruba 10 hodin. 

Lidé si v hodnoceních pochvalují hlavně praktickou velikost, která je podle nich vhodná do skoro každé domácnosti, mnozí zmiňují i tichý chod a nízkou spotřebu.

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář