Můj výběr 5 nejlepších tyčových mixérů a jak je vybrat? – srovnání 2024

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to tyčový mixér Bosch MSM67170. Tento tyčový mixér je univerzální a populární variantou do skoro každé domácnosti. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jaký tyčový mixér vybrat, s Bosch nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších tyčových mixérech.

Tycovy Mixer

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší tyčové mixéry a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomto článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho tyčový mixér vybírat a na co se u výběru zaměřit.

Pokud tedy zrovna vybíráte tyčový mixér, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat tyčový mixér

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně tyčový mixér vlastně vybrat.

  • Na začátku si ujasněte, co od tyčového mixéru očekáváte. Jiné modely se hodí, pokud chcete jen občas připravit chutnou omáčku nebo krémovou polévku, jiné, jestliže chcete drtit ořechy nebo led.
  • Možná si tak vystačíte s jednoduchým tyčovým mixérem, ale možná zjistíte, že se vám bude hodit promakanější model s dalším příslušenstvím, jako je sekáček nebo šlehací metla.
  • Důležitým parametrem je materiál. Levnější mixéry jsou z plastu, který je lehký, ale zase náchylnější k poškození. Nerezové mixéry slibují delší životnost a větší odolnost.
  • V tom, co všechno váš mixér zvládne, hraje důležitou roli jeho příkon. Na ovoce a zeleninu vám bude stačit příkon okolo 300 W, pokud plánujete mixovat i tvrdší suroviny, chtějte výkon alespoň 800 W.
  • Sledujte také množství otáček, které značí to, kolikrát se nože otočí během minuty. Čím více otáček mixér zvládne, tím lepší bude výsledek. Hodnota okolo 15 000 otáček za minutu už je považována za slušnou.
  • Dívejte se i na počet rychlostí, které mixér nabízí. Tři jsou minimum, optimem je zhruba pět až sedm rychlostí. Práci vám usnadní možnost rychlosti plynule regulovat otočným kolečkem.
  • V neposlední řadě se dívejte na dobu nepřetržitého provozu, která udává, jak dlouho můžete s mixérem pracovat v kuse, aniž by došlo k jeho přehřátí. 2 minuty by měly být standardem.
  • Neškodí přihlédnout také k hlučnosti přístroje, pokud nechcete rušit ostatní členy domácnosti, a možnosti umývat jeho části v myčce.

Průzkum trhu a vybírání těch nejdůležitějších střípků informací pro výběr produktu či služby: to je naše! Naši redaktoři tráví nad průzkumem článku desítky hodin a celá naše redakce se řídí naším redakčním kodexem

5) Concept TM5510

Nejvyšší výkon

Jestliže máte obavu, zda si tyčový mixér zvládne poradit i s opravdu tvrdými potravinami, podívejte se na páté místo žebříčku, na které jsem dosadil mixér Concept s velmi vysokým výkonem 1500 W. 

Pořídit si ho můžete za cenu okolo 1800 Kč a jde o multifunkční model, který vedle mixování umí také šlehat, sekat, drtit nebo strouhat. Ořechy nebo třeba led pro něj díky extra výkonu a ostrým nerezovým nožům se čtyřmi čepelemi nejsou žádný problém. 

Mixér má dva režimy, normální a turbo, s možností plynulé regulace otáček. Důraz je kladen i na ergonomii a snadnou výměnu příslušenství, stačí jen stisknout jediné tlačítko. A údržbu vám usnadní fakt, že nádoby i nože je možné umývat v myčce.

4) Catler SB 810

S funkcí vakuování

Čtvrtá příčka patří mixéru Catler SB 810, který mě zaujal díky své funkci vakuování. Jde o model s cenovkou okolo 2000 Kč a kromě vakuového nástavce k němu dostanete také šlehací metlu, chopper, nádobu na majonézu nebo kartáč pro mytí lahví. 

Příkon přístroje je 600 W, při práci můžete vybírat z 5 rychlostí a vhod přijde i možnost jejich plynulé regulace. Noha tyčového mixéru je z nerezu a je opatřená zábranou proti stříkání surovin, což při mixování například polévek určitě oceníte. 

Když se podíváme na recenze, lidé si tento model hojně kupují právě díky možnosti vakuování a své koupě rozhodně nelitují. Označují mixér za kvalitní, výkonný a oceňují spoustu příslušenství, které k němu dostanete.

3) Sencor SHB 4464RD

Nejlepší poměr cena/výkon

Jestliže nemixujete příliš často a nepotřebujete kupu nástavců a dalšího příslušenství, možná pro vás bude dostačující přístroj Sencor SHB, který je podle mě optimální variantou v poměru cena/výkon. Pořídíte si jej zhruba do tisícovky a má stále skvělý příkon 800 W. 

Zvládne mixovat, sekat i šlehat a poslouží k tomu 6 kvalitních nožů. Vedle toho tu najdete i funkci pro drcení ledu. K dispozici vám je hned několik rychlostí, které lze ovládat pouhým otočením kolečka a není nutné přístroj vypínat. 

Nechybí ani režim turbo. A v neposlední řadě možná oceníte, že máte na výběr z mnoha barevných variant. Podle kupujících se také dobře drží v rukou, líbí se jim jeho kompaktní velikost a považují jej za dostatečně výkonný.

2) Braun MultiQuick 9 MQ 9147 X

Nejlepší pro náročné

Stříbrná příčka patří tyčovému mixéru Braun MultiQuick 9, který vás nadchne spoustou funkcí, širokým příslušenstvím a moderními technologiemi pro vaši jednoduchou práci. Jeho cena se pohybuje okolo 3500 Kč a vedle mixování či sekání umí díky mnoha nástavcům také strouhat, hníst, pasírovat, mlít nebo připravovat hranolky a nudličky. 

Má příkon 1200 W a k tomu technologie ActiveBlade a PowerBellPlus pro opravdu nejjemnější výsledky. Disponuje třemi rychlostními režimy a výkon regulujete jednoduše tím, jak moc stisknete tlačítko.

Skvělou vychytávkou je i technologie proti vystříknutí, která zajistí, že se tekutina nedostává ven z nádoby. V recenzích najdeme v podstatě pouze slova chvály, kdy jsou lidé nadšení z designu, příslušenství, které lze umývat v myčce, i vysokého výkonu.

1) Bosch MSM67170

Výběr redakce: univerzální model pro každou domácnost

Vítězem se stává model Bosch, který je podle mě univerzální variantou takřka pro každého. Váš může být za cenu okolo 1400 Kč, má dostatečný příkon 750 W, 12 rychlostí a je u kupujících opravdu velmi oblíbený. 

Vedle mixování vám nadrtí i led nebo ušlehá parádní šlehačku. O perfektní výsledek se starají nože QuattroBlade se čtyřmi břity. Nechybí režim Turbo pro okamžitý a maximální výkon a i u tohoto modelu se můžete těšit na funkci AntiSplash, která zabrání stříkancům. 

Recenzí najdeme na tento model stovky a lidé v nich nejčastěji zmiňují, že je model zaujal svou nízkou hlučností, skvělým výkonem a slušným příslušenstvím.

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář