Můj výběr 5 nejlepších školních batohů a jak je vybrat? – srovnání 2024

Úplně na začátek bych vám chtěl doporučit podle mě nejlepší volbu a to školní batoh Ergobag batoh prime Eco Lagoon. Tento školní batoh nabízí vysokou kvalitu, a navíc roste spolu s dítětem. Více o tomhle produktu vám řeknu dále v článku, ovšem už teď vám můžu říct, že pokud nevíte, jaký školní batoh vybrat, s Ergobag batoh prime Eco Lagoon nesáhnete vedle.

Videorecenze

Vytvořil jsem pro vás video o nejlepších školních batozích.

Batoh

Důkladně jsem prozkoumal ty nejlepší školní batohy a sestavil žebříček těch nejkvalitnějších. V tomto článku vám je všechny ukážu a navíc vám řeknu, podle čeho školní batoh vybírat a na co se u výběru zaměřit.

Pokud tedy zrovna vybíráte školní batoh, pak jste na správném místě – po přečtení článku budete mít jasno.

Jak vybrat školní batoh

Než se ale dostaneme k samotným produktům, pojďme si rychle říct, jak přesně školní batoh vlastně vybrat.

  • Nejdříve ze všeho se nejspíš budete rozmýšlet nad tím, zda zvolit batoh, nebo klasickou aktovku. Výběr je na vás a odrazit se můžete od věku a povahy dítěte.
  • Aktovky jsou přehlednější, stále drží svůj tvar a dobře stojí na zemi, na druhou stranu mohou trochu omezovat v pohybu.
  • To neplatí pro batohy, které mají navíc více praktických kapes na drobnosti, což ale může zase zapříčinit časté hledání věcí.
  • Zásadním parametrem výběru jsou záda batohu, která by měla být pevná a anatomicky tvarovaná, aby dbala na správné držení zad. Pokud je možné celý zádový systém uzpůsobit výšce dítěte, tím lépe. Zároveň myslete na to, aby byl v oblasti zad použitý prodyšný materiál.
  • Sledujte také, zda má batoh dostatečně široké ramenní popruhy, nejlépe alespoň 4 cm. Samozřejmě by měly být také nastavitelné a polstrované. Vhod může přijít i hrudní a bederní popruh.
  • Dále se zaměřte na váhu batohu. Školní batoh by neměl vážit víc než 10 až 15 % váhy dítěte, a proto je zásadní už to, aby nebyl těžký prázdný. Váha okolo 1 kg je obvykle považována za optimální.
  • S tím souvisí i velikost batohu. Řídit se můžete tím, že by batoh neměl v žádné své části přesahovat postavu dítěte.
  • Velmi důležitým faktorem jsou i bezpečnostní prvky batohu, které zajistí, že bude dítě dobře viditelné i ve tmě. Reflexní prvky, ale i blikačky nebo LED světla tak budou vítanou výbavou.
  • Nahlédněte také do vnitřního uspořádání batohu a dívejte se, zda jsou v něm například kapsy na svačinu a pití.
  • V neposlední řadě se zaměřte i na vhodný materiál. Ten by měl být nepromokavý a také dobře omyvatelný. A nezapomeňte vzít v potaz i design, který hraje pro děti důležitou roli.

Průzkum trhu a vybírání těch nejdůležitějších střípků informací pro výběr produktu či služby: to je naše! Naši redaktoři tráví nad průzkumem článku desítky hodin a celá naše redakce se řídí naším redakčním kodexem

5) Stil aktovka Infinite Space

Nejlepší aktovky

Jestliže jste se z nejrůznějších důvodů rozhodli pro klasickou školní aktovku, mrkněte na páté místo žebříčku, kde je Stil aktovka Infinite Space. Pořídit si ji můžete za cenu okolo 1500 Kč, váží pouhé kilo a unese 7 kg školní výbavy. 

Zádová část aktovky je anatomicky tvarovaná a opatřená technologií AirFlow pro dostatečnou cirkulaci vzduchu. Ještě příjemnější usazení na zádech zajistí hrudní popruh. V hlavní části brašny najdete praktickou přepážku a kapsu na drobnosti, v přední části je prostor určený pro penál nebo svačinovou krabičku. 

Aktovku lze pohodlně otevírat jednou rukou, a to díky patentovanému zapínání s magnetem. Na všech stranách modelu také nechybí reflexní pásky pro bezpečnost dítěte.

4) Boll batoh School Mate 20 Crabs

Nejlepší batoh pro 1.–3 třídu

Čtvrté místo žebříčku patří batohu Boll School Mate 20 Crabs, který je skvělou volbou pro nejmenší školáky zhruba od první do třetí třídy. Stojí okolo 2200 Kč, váží necelé kilo a disponuje objemem 20 litrů. 

Jeho hlavní výhoda spočívá v zádovém systému, který je výškově nastavitelný podle velikosti dítěte, a maximálně se tak přizpůsobí jeho páteři. K pohodlí dále napomáhá polstrování, vyztužení, pohodlné popruhy a také výškově i délkově nastavitelný hrudní popruh. 

Dostatečnou praktičnost zajišťuje také přehledné vnitřní uspořádání, kdy v hlavní kapse najdete pořadače na sešity a dvě síťovinové kapsy, další kapsa je v přední části batohu a nechybí ani kapsy po stranách. Lidé v recenzích oceňují právě šikovné členění a jeden z kupujících také uvádí, že batoh vydrží i několik let ve skvělém stavu.

3) Baagl batoh Skate Galaxy A

Nejlepší batohy pro větší děti

Třetí místo patří batohu Baagl Skate Galaxy A, který se hodí pro děti zhruba od 4. třídy až po druhý stupeň základní školy. Jeho cena se pohybuje okolo 1300 Kč, váží pouze 850 gramů a má slušný objem 25 litrů. 

Právě starší děti totiž mohou ocenit i vnitřní kapsu na notebook či tablet nebo popruhy sloužící k uchycení skateboardu. Celkem má batoh hned 3 komory a k tomu elastické boční kapsy třeba na lahve s pitím. Samozřejmostí je ergonomicky tvarovaná zádová část a nastavitelné ramenní, prsní a boční popruhy. 

Batoh tvoří voděodolný materiál a součástí jsou i reflexní prvky. Lidé v recenzích oceňují také jeho líbivý design, označují batoh za kvalitně zpracovaný a jsou spokojení i s vnitřním členěním.

2) Dakine batoh Campus M

Nejlepší batohy pro teenagery

Pokud vybíráte batoh pro teenagery, možná byste mohli slavit úspěch s druhým místem žebříčku, modelem Dakine Campus M. Vyjde vás na zhruba 1500 Kč, má objem 25 litrů, váží pouze 660 gramů a vejde se do něj i 15palcový notebook nebo tablet. 

Vedle toho nechybí ani přední kapsa s organizérem, místo pro uložení brýlí nebo chladicí kapsa na svačinu. Záda batohu jsou tvarovaná do tvaru písmene S, ramenní popruhy jsou ergonomické a batoh je opatřený i hrudním popruhem. 

Díky tomu všemu se dá využít nejen jako školní batoh, ale i do města nebo na výlety. Lidé jsou nadšení z nabídnutého prostoru a oceňují také moderní design.

1) Ergobag batoh prime Eco Lagoon

Výběr redakce: propracovaný rostoucí model

Jako vítěze srovnání jsem označil batoh Ergobag prime Eco Lagoon určený pro děti na 1. stupni. Je do detailu propracovaný, a navíc může potěšit i tím, že jej tvoří ekologický materiál z recyklovaných PET lahví, který odpuzuje vodu i nečistoty. 

Jeho cena se pohybuje okolo 3600 Kč, váha je 1100 gramů a objem 20 litrů. Batoh disponuje nastavitelným zádovým systémem, který lze upravit podle výšky až do 150 cm. Samozřejmostí jsou polstrované ramenní popruhy a nechybí ani hrudní popruh. 

K dispozici bude školákům přehledně rozdělený hlavní prostor a k tomu několik bočních a předních kapes. Batoh má praktické magnetické zavírání a také reflexní prvky pro dobrou viditelnost ve tmě.

4.9/5 - (102 votes)

Autor článku:

Zajímá vás něco o nás a jak vybíráme produkty? Garant článku: Daniel Hanuš

Podobné články

Napsat komentář